Hvert år uddeler vi Årets Afdeling og Årets Ildsjæl ved OSPC’s generalforsamling.

Med Årets afdeling ønsker vi at sætte fokus på en frivillig, der har gjort en særlig indsats i det forgangne år. Du kan læse mere om prisen Årets Ildsjæl her

Mette Wiese Nygaard er Årets Ildsjæl 2022

I år gik prisen som Årets Ildsjæl til Mette Wiese Nygaard, instruktør for Minikarate og frivillig i Karate-do Ichiro.

Priserne uddeles sædvanligvis på årets generalforsamling, men når det er instruktører, der skal hyldes, vil vi gerne gøre det sammen med deres elever.

Tak til elever og forældre, der var med til at overraske en meget glad og rørt Mette.

Indstilling til Mette som Årets Ildsjæl kom fra Karateklubbens afdelingsledelse samt fra forældre til tidligere mini-karate-børn, og du kan læse et uddrag af den her;

“Mette er altid super-god til at organisere sociale tiltag som “cafe/kaffebod” i forbindelse med gradueringer eller lignende fælles arrangementer, ligesom hun også meget ofte er primus motor i sociale arrangementer som sommerfest eller julefrokost. Derudover er hun en stor hjælp i forbindelse med organiseringen af vores minikarate, hvor hun egenhændigt har sørget for at få oprettet en venteliste og sørger for at børn på ventelisten bliver tilbudt træning så snart der er ledige pladser på minikarate holdet.

Mette har altid tid til at snakke med både forældre og børn før og efter træning, og der er plads til at de små kan fortælle om stort og småt. Hun siger hej og velkommen til alle, og der er altid tid til de små – også når man møder hende udenfor dojo’en. Hun er god til at få de små til at samarbejde, og vise hensyn til hinanden. Når mini-ka’erne skal rykke op på det “store” børnehold er Mette med til den første træning, og er god til at guide børnene i dette. Det er en stor tryghed at sende sit barn til træning hos Mette – og som forælder kommer man også selv til at savne tiden på minikarate-holdet. Mange af børnene – og forældrene – snakker stadig om Mette lang tid efter de er vokset fra minikarate-holdet.

Under corona-nedlukningerne i 2020 og 2021 gjorde Mette en særlig stor indsats for at skabe en god og lærerig træning – online.

Mette er en tydelig, venlig og robust voksen, som alle børn hurtigt får en stor respekt for – men også dyb tillid til. Hendes træning bærer præg af at være på et fagligt solidt niveau, både som børne-træner og som karate-træner. Mette går til alle slags børn med en ro og en tydelighed, som er helt fantastisk at se. Som forælder føler man at hun får det bedste ud af hvert barn og giver hvert barn den bedste oplevelse.

Og så er børnene bare helt vilde med hende!”