Karate for børn

////Karate for børn
Karate for børn 2019-03-26T15:36:14+00:00

Når dit barn starter til Karate. Karate – mere end en sport
For mange nybegynderbørn og -voksne er karate en lidt eksotisk sport at starte til i forhold til for eksempel fodbold eller gymnastik. Karaten er ikke kun en fysisk idræt, men har en særlig mental overbygning, som styrker og udvikler den enkelte sammen med træningen.

Karatens rødder er japanske og under træningen bruger vi japanske ord og udtryk. Der er også en bestemt måde, man skal opføre sig på, når man træner karate. Det hænger sammen med, at karate er en kampsport, hvis teknikker rent faktisk kan skade andre. Og derfor er det vigtigt, at man som udøver opfører sig ordentligt, lærer selvkontrol og disciplin og respekterer andre i og udenfor vores karatelokaler (dojo).

Jo længere tid du træner karate, jo mere forstår du af tankegangen bag træningen. En af de gode egenskaber ved karate er, at selvom man har trænet i mange år, ja måske et helt liv, når man aldrig til det punkt, hvor man har lært det hele. Karate karakteriseres ofte som noget der er mere end en sport – hvis man bliver bidt af det, er det snarere end livsstil.

Er du interesseret i at læse mere om karate, kan du gå på nettet under:

www.jka.dk

Børn og karate – det gælder om at ha’ det sjovt!

Både fysisk og mentalt er børn et helt andet sted i deres udvikling end voksne. Derfor hverken kan og skal de ikke dyrke karate på samme måde som på voksenholdene. En stor del af vores børnetræning er tilrettelagt som leg, hvor vi så vidt det er muligt prøver at lege karaten og de forskellige teknikker ind børnene. Det er ikke ensbetydende med, at børnene bliver pakket ind i vat og sidder stille i et hjørne. Det gælder om at få rørt sig, brugt kroppen og svede lidt – det er også godt for børn!

Der er stor forskel på børns motoriske og mentale formåen, både når de starter og undervejs i deres karate-træning. Det har noget med alder at gøre – men også med det enkelte barns udvikling. Nogle har svært ved at lære det motoriske (højre/venstre), nogle har svært ved at koncentrere sig i længere tid af gangen, og andre har brug for tryghed og faste rammer i indlæringen. Det prøver vi så vidt muligt at tage højde for som instruktører, og det er også en af grundene til, at barnet først kan gå til graduering, når instruktørerne vurderer at barnet er “klar”.

Det vigtigste for os instruktører er, at børnene har det sjovt med at gå til karate. Hvis de gennem længere tid føler sig pressede til at komme af mor og far, eller føler sig presset under træningen, kommer det hurtigt til udtryk i en manglende lyst til at træne og modvilje mod at lære nyt. Det er derfor vigtigt, at både forældre og instruktører er opmærksomme på det.