Krav Maga

//Krav Maga
Krav Maga 2019-01-02T21:25:55+00:00

Krav Maga er har sin oprindelse fra Israel og betyder direkte oversat fra hebraisk “nærkamp”. Systemet blev grundlagt i 1940’erne og er siden hen blevet en fast bestanddel af det Israelske forsvar IDF. Krav Maga er et system som hele tiden testes, udvikles og tilpasses det trusselsbillede, der er en realitet i dag. Mange elementer fra krav maga bruges i dag af bl.a. militæret, politiet og livvagter.

Krav Maga kendetegnes ved, at det er enkelt, naturligt og effektivt, og må betegnes som et af nutidens mest effektive og mest løsningsorienterede selvforsvarssystem.
Gennem træningen lærer medlemmerne at reagere korrekt og derved tilpasse sig en potentielt farlig situation, have styr på sig selv, sine modstandere og sine omgivelser.

Krav Maga passer til alle uanset alder og køn, og alle teknikker kan udføres uden større hensyn til beklædning, fodtøj og andre genstande udøveren bærer.
Alle bevægelser i Krav Maga er skabt ud fra kroppens egne naturlige bevægelser og er alle relativt simple.
I Krav Maga tilstræbes det, at ramme kroppens mest følsomme punkter. Det er f.eks. øjne, næse, hals og skridtet.
Der trænes bl.a. i forsvar mod en eller flere modstandere, forsvar og afværgelse af slag og spark, forsvar mod angreb med kniv, slag- eller skydevåben.

Systemet er et aggressivt selvforsvars system og adskiller sig fra traditionelle kampsportgrene ved at man ikke tager hensyn til elementer som points, kampring, regler eller dommere.

Krav Maga må kun bruges såfremt man bliver angrebet og selvforsvar er sidste udvej.

Der er ingen grænser for hvilke teknikker der kan benyttes, så længe de virker.

Klubbens formål er, at lære medlemmerne at kunne håndtere en personfarlig situation.
Gennem træningen, opbygges medlemmernes styrke og kondition –og det enkelte medlems selvtillid højnes.

Personer, der er fyldt 15 år kan deltage i træningen og optages som aktive medlemmer.

Træningen foregår i en hyggelig og munter tone, men med en høj selvdisciplin.

Klubben kan efter aftale arrangere kurser med særligt indhold, f.eks. selvforsvarskurser for kvinder eller for medarbejdere indenfor særligt udsatte personalegrupper.

Alle kan være med, da vi tager individuelle hensyn.

Som minimum mht. sikkerheds udstyr anbefaler vi som udgangspunkt tandbeskytter og skridtbeskytter. Dette er ikke et krav til nye som ønsker at stifte bekendtskab med krav maga da vi har stor fokus på sikkerhed og er gode til at passe på hinanden – men ville være en god investering med tiden hvis man ønsker dybere bekendtskab med Krav Maga.

Vi ses!