Ving Tsun

//Ving Tsun
Ving Tsun 2019-01-02T22:23:40+00:00

Ving Tsun

Ving Tsun (VT) (詠春) [udtales: Wing Tjøn] er en kinesisk kampkunst, som ifølge legenden blev udviklet af to kvinder omkring år 1700 – buddhist-nonnen NG Mui og hendes elev YIM Wing Chun.
I nyere tid er VT blevet formidlet af stormesteren IP Man (葉問 – 1893-1972), som efter den kinesiske borgerkrig slog sig ned i Hong Kong, hvor han underviste mange elever – som siden har udbredt hans lære verden over.
Én af disse elever var WONG Shun Leung (黃淳樑), hvis gren af VT er den, der bliver trænet i Odense Sportscentrum.

Stormester IP Man

WONG Shun Leung

VT er et rent selvforsvarssystem og indeholder intet sportsligt element. VT er designet til i, en selvforsvarssituation, hurtigt, effektivt og sikkert at nedkæmpe angriberen.
Systemet kendetegnes teknisk ved lynhurtige slagkombinationer, lave lige spark efter knæ og skridt samt brugen af knæ og albuer som våben. VT betegnes ofte som offensivt selvforsvar, da man således lærer at nedkæmpe sine modstandere med byger af hurtige, kraftfulde og præcise angreb.

Der er tre grundmønstre i VT – de såkaldte ”former”: Siu Nim Tau, Cham Kiu og Biu Ji. Herudover er der den berømte Muk Yan Jong (”Wooden Dummy Form”) samt to former med våben – de korte sabler (Baat Jam Do) og den lange træstok (Luk Dim Boon Gwan).

Træningen foregår meget i par, hvor enkle teknikker og responser så at sige installeres på rygmarven, som betingede reflekser. Der er en uudtalt målsætning om, at det, man lærer under træningen i dag, skal kunne hjælpe én allerede i morgen.

Påklædningen er ganske enkel. Alle er iført sorte joggingbukser og indendørs-sportssko, og begyndere har hvide T-shirts, mens de mere avancerede elever har andre farver.

Der er tolv elevgrader – herefter kommer tekniker- og mestergraderne, der svarer til sortbæltegraderne i andre systemer.

Du kan læse mere på

www.vingtsun.one

Du kan også følge os på facebook

www.facebook.com/VingTsunOdense