Shoji Nishio Sensei er 8. dan i Aikido, 7. dan i Iaido, 6. dan i Judo og 4. dan i Karate.

Shihan Shoji Nishio har gennem de sidste årtier været Danish Aikikais kontakt til Aikido Honbu Dojo i Japan. Han er elev af O’sensei Morihei Ueshiba.

Han har en dynamisk opfattelse af Aikido og lægger bl.a. stor vægt på forståelsen af atemi (slag). Sensei udvikler til stadighed sin teknik og altid i en retning der på en og samme tid opfylder kravet om kampmæssig effektivitet og efterlevelse af Aikidoens grundprincip om at beskytte, ære og nære alt levende. Desuden har han selv lavet en række Iaido-kata (sværd), der svarer til hans Aikido.

Nishio Sensei besøgte frem til 2001 årligt Danmark til Danish Aikikais internationale påskelejr, der har omkring 200 deltagere fra hele verden. Således har alle kunne nyde godt af hans unikke Aikido og store tekniske kunnen. Idag har Arisue sensei overtaget dette arbejde.

I 2003 blev Nishio Sensei tildelt en æresbevisning af den Japanske Budo Federation i anerkendelse af hans livslange bidrag til udviklingen af Aikido, samt hans energiske indsats for at udbrede kendskabet til Aikido i hele verden.

Shoji Nishio Sensei døde 15.marts 2005.

“Er vi svage eller lidt ved siden af os selv, kan vi let blive udfordret af modstandere. Dette resulterer i, at vi er nødt til at forsvare os selv og kæmpe, som er en slags forbrydelse. I Aikido er det dårligt, at overvinde en modstander, men det er værre at give modstanderen mulighed for at overvinde os. Det betyder, at vores svaghed er skyld i vores modstanders forbrydelse.” – Shoji Nishio Sensei

”Aikido er en kampkunst der går ud på at forbedre sig selv. Den går ud på at skabe en person der ikke kan slås omkuld snarere end at skabe èn der slår omkuld.

Et menneske med selvrespekt.

Èn der ikke skaber problemer for andre.

Èn der ikke er destruktiv for sine omgivelser.

Det er målet at skabe sådan en person!”

– Shoji Nishio Sensei