Firbenet besøg i Odense Sportscentrum

Tirsdag d. 26.september havde vi besøg af en flok firbenede venner! Odense afdelingen af Danmarks Civile Hundefører forening havde fået lov at bruge vores forhal og gangområder til Nosework!

Alle hundene havde tørret poterne godt af inden de kommer indenfor – og de var et festligt indslag på en almindelig træningsaften

Et nosework hold på ca 12 hunde plus deres fører søgte efter små duftmarkører – med duft fra lavendel, eukalyptus og anis. Duftmarkøren er på størrelse med et vatpinde-hoved og sidder i en beholder, som instruktøren havde gemt på forhånd – ialt 10 dufte var gemt, og der var én hund og fører plus instruktør inde ad gangen.

Hvad er nosework?

Danske Kennel Klub beskriver Nosework som ”en ny hundesport i Danmark, hvor man træner hunden til at finde forskellige dufte i forskellige miljøer – og at bruge næsen er noget, næsten alle hunde af alle racer og aldre elsker. Nose work går i sin enkelhed ud på, at man lærer sin hund at finde forudbestemte dufte i forskellige miljøer og efter faste regler. Man kan enten vælge at træne med konkurrence for øje eller blot som en rigtig god aktivering”

Læs mere om Danmarks Civile Hundeførerforening her