Velkommen til Nordens største multi- og kampsportscenter.
Antal medlemmer
Antal instruktører og frivillige
Antal klubber
Odense Sportscentrum, i daglig tale OSPC, er en almennyttig forening, der driver Nordens største multi- og kampsportscenter. Huset drives af frivillige instruktører og en valgt bestyrelse, og evt. overskud/underskud bliver i foreningen.
Vi er et idrætsfællesskab for og i bevægelse, indenfor kampsport, fitness, klatring og nichesport, hvor grundtanken er at være fælles om de nødvendige opgaver, så̊ der frigøres frivillige ressourcer og tid til at dyrke og udvikle idrætten.
Vi dyrker og nørder de særlige idrætter, som ikke har fundet sig tilrette eller fundet plads andre steder.
På kort tid blev Odense Sportscentrum blevet Nordeuropas største multi- og kampsportshus, hvor mange foreninger har slået sig sammen og nyder godt af hinandens fællesskab. Med ét kontingent har man adgang til alle de mange idrætstilbud, der findes i huset, og på den måde gør Odense Sportscentrum det nemt at dyrke foreningsidræt. Der er mulighed for at gå til 16 forskellige idrætsgrene, og med over 1000 ugentlige besøgende, er Odense Sportscentrum et samlingspunkt og fyrtårn for børn, unge og seniorer.
2023
Huset udvider med to nye klubber; Unicykling Odense og Odense Kyokushin Karate.
OSPC sætter ressourcer af til vores Foreningslaboratorie, hvor vi dels optager nye klubber, og dels hjælper ildsjæle igang med at starte foreningen indenfor deres egen særlige niche. Det har været en del af vores DNA at inkludere nye klubber fra starten, og vi realiserer nu drømmen om sådan et forenings-eksperimentarium.
2022
Huset udvider med en ny klub; Washi Judo Klub.
OSPC introducerer muligheden for at blive foreningspartner, så andre idrætsklubber kan tilbyde deres medlemmer at træne i vores fitnessforening.
OSPC ligger igen hus til, da BK Odin er vært for DM i brydning.
2021
Odense Sportscentrum indstifter priserne Årets Ildsjæl og Årets afdeling, og de første modtagere får overrakt priserne i forbindelse med årets generalforsamling.
OSPC ligger hus til, da BK Odin er vært for DM i brydning.
Ude i verden: Ankestyrelsen fastslår at fitnessforeninger kan modtage kommunalt tilskud med afsæt i folkeoplysningsloven.
2020
Odense Sportscentrum optager Vikings Cheerleaders som afdeling.
2019
Odense Sportscentrum er værter for af EM i Shotokan Karate i i Odense Congress Center. Over 85 frivillige bidrager til budproces, planlægning, opsætning og afvikling af et meget succesfuldt mesterskab, der tiltrak besøgene fra hele verden.
Odense Sportscentrum tager hul på en udvidelse af huset, der ligger ud over kampsportsforeninger, og optager en danseskole som forening. Odense Sportscentrum arbejder fremadrettet med en strategi om at være et niche-hus, for foreninger, der ikke fylder meget i mainstream sports- og foreningslivet.
2016
Odense Sportscentrum bliver nomineret og valgt til at modtager Danskernes Idrætspris, for at være et nytænkende idrætskollektiv, der gør det let at dyrke idræt i forening,
2015
Odense Sportscentrum, som vi kender det i dag, åbner i det store hus på Thorslundsvej, efter en massiv indsats fra en gruppe frivillige, og med goodwill og støtte fra Ejendomsselskabet, der investerer massivt i ejendommen, så den bliver egnet til foreningshus for børn og unge, herunder investering i klatrehallen.
OSPC modtager Initiativprisen fra Fynske Idrætsforbund.
2013
Projektgruppen indleder samarbejde med en privat investor omkring ejendommen på Thorslundsvej. Bygningen købes af Ejendomsselskabet Thorslundsvej, der påbegynder udviklingen af huset
2011
Projektgruppens fokus falder på Storms Pakhus. Der blev indledt forhandlinger med ejendom-mens ejer, Odense Kommune, diverse fonde og investorer. Projektet havde en anlægssum på ca. kr. 65 mio. Vi var næsten i mål og det krævede kun at Odense Kommune skulle sige ja til en anlægsinvestering på ca. kr. 2 mio. Det gjorde Odense Kommune ikke og projektet faldt til jorden.
2010
Projektgruppen undersøger muligheden for at udvide deres eksisterende rammer i Pakhusgården ved det gamle
Nordisk Tekstil-Fabriksområde. Den langsigtede vision er at skabe Danmarks største kampsports-center i Odense.
2008
En idé bliver født. De næste mange år bruges af en flok frivillige ildsjæle på mobilisering af klubber og en masse græsrodsarbejde:
Jagten efter gode lokaler, og efter anlægskroner. Projektgruppen udarbejder flere ideer, som undervejs drøftes med både medlemmer, investorer og Odense Kommune
Foreningen tæller i 2008 i alt ca. 200 medlemmer, og er allerede en af de ældste kampsportsforeninger i Danmark.
1952
Odense Sportscentrum tog sin spæde begyndelse helt tilbage i 1952.