Qwan Ki Do’s opdeling
I Qwan Ki Do er der, ligesom i alle andre vietnamesiske kampsports-stilarter, lagt særligt vægt på våbenuddannelse, CO VO DAO, der begynder efter den studerende består 1. cap eksamen.

En del af Qwan Ki Do er Tam The, der kan beskrives som nogle langsomme bevægelser i serier bundet for at nå enhed mellem krop og sjæl. Filosofien bag, AM – Dýõng, er også en helbredsmetode og forbedrer både åndens og sjælen tilstand.
Første niveau består i at lære de specifikke bevægelser, som ikke kræver nogen særlige færdigheder.
Andet niveau består af åndedrætsteknikker.
Tredje niveau er at kombinere de specifikke bevægelser med åndedrætsteknikkerne og den mentale aktivitet.
Kroppens endelige formål med Tam The er kontrol over den vitale energi (Khi), som er enhed mellem krop og ånd og bevarer et godt helbred.

Vu Lan er den traditionelle Dragedans, en måde for de studerende at gå i dybden med den vietnamesiske kultur på. En omtumlet historie, hvor landet igen og igen har måttet kæmpe for sin frihed, har betydet, at kunstarten Vo er dybt forankret i våbentræning. Århundreder tilbage havde alle regioner i Vietnam hver deres særegne våbentræning. Som eksempel var Quang Binh i det centrale Vietnam særlig kendt for sin brug af langstaven.

CO VO DAO – våben

Der kan trænes med mere end 20 forskellige våben i Qwan Ki Do, våben der både stammer fra Kina og fra Vietnam og våben, der knytter sig til begge kulturer samtidig.

Qwan Ki Do’s våben er inddeles I tre typer: trævåben, sammensatte våben og klinger. Enkelte af de traditionelle våben, skyde- og kastevåbnene og landbrugsvåbnene kan kun trænes hos Master Pham Xuan Tong.

Trævåben

– BÔNG – langstav
– SON VUGGE – to korte stave / pinde
– MOC CAN / QUAY – Tonfa
– MOC GUOM – træsværd

Klingevåben

-DON GUOM: Kort sværd
-SONG DIEP DAO: Kinesiske sommerfugleknive
-YEN DAO: Deer horn kniv
-MA DAO: Spyd
-GUOM PHAP: Vietnamesisk sværd
-THOUNG: Lanse
-DAI DAO: Hellebard
-CAU LIEM: Segl
-RIU: Spyd-økse
-TAM TIEM THOUNG: Trefork
-KICH: Langbladet hellebard