Odense Sportscentrum – OSPC – afholdte generalforsamling onsdag d. 11.maj 2022, og her blev Thomas Kaa udnævnt som æresmedlem af OSPCs bestyrelse, efter en fin og velfortjent indstilling fra Odense Fægteklub. 

Thomas Kaa får tildelt æresmedlemskab af OSPC

Bestyrelsen i OSPC har ifølge vedtægterne mulighed for at tildele æresmedlemskab til personer, der i særlig grad har støttet klubbens virke. Vi fik en meget fin indstilling af fægteafdelingen Odense Fægteklub. Thomas Kaa har siddet i bestyrelsen i OSPC, men ved opremsning af hans bedrifter i fægtning var vi slet ikke i tvivl om, at han om nogen i særlig grad har arbejdet for OSPC og for fægtning.

En glad og overrasket Thomas Kaa modtag på generalforsamlingen blomster og en mindeplakette sammen med sit æresmedlemskab, overrakt af bestyrelsesmedlem Claudia Pring.

Thomas startede i Odense Fægteklub med sine forældre i 1973, blot to år efter klubben var stiftet, og han har været fast inventar i klubben indtil december 2021 – næsten 50 år. Hvad der er ligeså imponerende, som hans lange engagement i OFK, er at han var klubbens formand fra 1996 indtil slut 2021 – 25 flotte år. Han blev aktiv i klubbens bestyrelse i 1980 på forskellige poster.

Thomas har også haft et et hav af andre engagementer i fægtesporten:

At Thomas har været en enorm resource i OFK er der vist ingen tvivl om. Selv, da hans egne børn valgte at stoppe til fægtning, blev han ved med at engagere sig. Hn har desuden været med til at glæde de odenseanske fægtebørn. Thomas hev tit en dag eller to ud af kalenderen for at hjælpe med transport – så børn og unge, der ikke havde mulighed for at køre selv, kunne komme til stævne – han hjalp med at dømme og afvikle stævner, hvis der var behov for det, han smed gerne, hvad han stod med for at reparere et våben eller ledning, så fægteren kunne komme i kamp.

F.eks. var Thomas fast chauffør på OFK’s ture til Samsø Fægteklub i 90’erne og starten af 00’erne. Thomas sørgede for at leje en minibus og for at OFK kom med færgen til Samsø om fredagen. Stævnet blev først afholdt lørdag, så klubbens børn og unge overnattede på øen for at være klar til stævnet – at det kunne lade sig gøre, at så mange børn og unge fra Odense kunne komme til stævner i hele Danmark, er helt og holdent Thomas fortjeneste.

Tak til Lasse S. Grandal for at lave denne flotte og omfattende indstilling af Thomas Kaa.